Nu blir det zpagetti...

I mitt förra inlägg skrev jag om ett nytt projekt.. Tvåändsstickning i naturull. Jag kan meddela att efter ett antal timmar och en massa svordomar så är det projektet nerlagt. Det blev pannkaka av det kan man väl säga. Det kanske den erfarne tvåändsstickaren kunde ana redan innan... Men jag är ju ny på detta området och liksom ett barn nyfiken och vill testa.
Nu tvåändsstickar jag i zpagetti bandgarn i stället och det blir hur snyggt som helst, så nu vill jag bara köpa mer garn så jag kan fortsätta. Det får bli i morgon för nu vankas fika hos nära och kära.
 
Ni får ha en fortsatt bra onsdag!
ina

Tvåändsstickning a la ina

Nu på sluttampen ökar jag en svårighetsgrad från ränder till blommor...
Möster: Design ina
Garn: Natur garn från viking
Stickor: Rundsticka 12 men skulle haft en större..
Har de senaste veckorna fördjupat mig i tvåändstickning. Fick upp ögonen för tekniken när jag hade garnteknikskursen i våras. Jag stickade som en galning men på ca 10 timmar så kom jag bara ca 4cm. Det blev ju fint, mmen det tog fruktansvärt lång tid, Och jag kunde inte begripa hur jag skulle kunna ha användning för tekniken Frågan som dök upp i huvudet hela tiden var: hur ska man kunna arbeta med tekniken i skolan? Om eleverna bara tar sig ca 4cm  på 10v, vem skulle inte ge upp då!?  Nä, det måste finnas en annan lösning...
STORA STICKOR!! Nu har jag testat att tvåändsticka med olika material på riktigt stora stickor. och det funkar, det ger nya möjligheter att skapa andra produkter en de traditonella, spännande ytor och relieffer. Jag GILLAR och visst skulle det gå att prova på i skolan.

Virkar vidare...

Snart har jag virka färdigt alla rutor, det tar tid men det är väldigt roligt. Särskilt när man har sällskap i soffan... Var bara tvungen att visa en bild på min lillkille, han gillar visst också mormorsrutor :)

Ha det bra!
Ina

Älskade rutan...

Nu virkar jag mormorsrutor i långa rader, tänk att det är så roligt att virka mormorsrutor, och framförallt det går att göra så mycket roligt med dem. 
 
Utav dessa mormors rutor ska det troligtvis bli en kofta, jag säger troligtvis däför på den sista tiden har jag mest repat upp det jag gjort. Där av så lite på bloggen.
Stickar och virkar på all ledigtid men det blir inget.  Ibland kan det var skönt, men just nu känns det mest frustrerande att jag inte blir nöjd med det jag gör. Är jag ensam om att repa upp allt? eller hur är ni, blir ni nöjda på första försöket?
 
 
Ha en bra dag!
Ina

Höst i luften...

Det är höst i luften, det börjar bli kallt och det är bara solen som värmer. Innan det är dags att boa in sig för Hösten/vinter försöker jag ta vara på de soliga och vackra dagarna. I lördags var jag på torget och köpte ett fång med vackra dahlior i mustiga färger. Som nu pryder vardagsrumsbordet.
Sedan satte jag mig på uteplatsen och njöt av solen.  Jag påbörjade en sjal i tussasilke i en härlig brun färg, perfekt att ha i höst.
 
Ha det bra!
Kram från ina